Siirry suoraan sisältöön
Levähdyspaikka aurinkoisella rannalla

Oittaan ulkoilualue tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ulkoilijoille

Oittaan ulkoilualue Kunnarlantiellä Espoossa, Bodomjärven rannalla on suosittu ulkoilualue, joka tarjoaa monipuolista tekemistä ja aktiviteetteja. Bodomjärven ranta on kesäisin yksi Espoon suosituimmista uintipaikoista, jossa uiminen onnistuu myös talvella avannossa, jossa voi pulahtaa Oittaan kivinavetan saunasta. Kesällä voit myös esimerkiksi pelata beach volleytä rannalta löytyvällä kentällä. Rannalta löytyvät suihkut sekä pukukopit. Alueella on myös Angry Birds -puisto.

Oittaan ulkoilualue tarjoaa myös luontopolun

Luontopolku, jonka pituus on noin 2 kilometriä, lähtee Oittaan kartanon päärakennuksen viereltä, kulkien pääosin luonnonsuojelualueella. Se kiertelee metsämaastossa ja on suurelta osin helppokulkuista. Talvella, lumen ollessa maassa, osa polkua toimii hiihtolatuna, joten siellä käveleminen ei ole suositeltua. Polun loppupäässä on kallioiselle rinteelle rakennetut portaat, jotka helpottavat kulkua.

Espoon ulkoilureitit, joita on lähes parikymmentä, ovat hyvin suosittuja. Niin myös Oittaan – Pirttimäen ulkoilureitti, joka yhdistää Oittaan ulkoilualueen Pirttimäen ulkoilualueeseen. Pelkästään Oittaan ulkoilualueella vierailee vuosittain yli 100 000 kävijää. Oittaan ulkoilualueen uusin vetonaula on 700 metriä pitkä hiihtorata rullasuksille. Hiihtokelit ovat näin taattuja, vaikka lumen puute ei hiihtämistä muualla sallisikaan.

Oittaa – luontoa ja harrastuksia

Oittaan ulkoilualue sijaitsee pääkaupunkialueen reunalla, vain kivenheiton päässä Helsingistä. Alueella viihtyvät ulkoilijat, frisbeegolfin harrastajat ja beach volleyn pelaajat. Uimaranta Bodomjärvellä on myös yksi Espoon suosituimmista. Ja täällä voit myös harrastaa uintia talvella. Ulkoilualueen vieressä on 7,5 hehtaarin leirintäalue, jossa on tarjolla vuokralle 26 mökkiä. Monipuolinen, kiinnostava ja lähellä sijaitseva alue, hyvinkin käymisen arvoinen.

Avainsanat: